Kako da izaberem izgled i naziv za sajt?

Pogledajte Video i naučte kako da izaberete izgled za Vaš sajt uz pomoć Webexpress servisa.

1. Kada se ulogujete na Vaš Webexpres nalog pristupićete Kontrolnoj sobi u kojoj možete klikom na dugme ''Napravi novi sajt'' izabrati izgled Vašeg sajta. Na sledećoj stranici biće prikazane početne stranice sajtova koje smo pripremili za Vas.
2. Kada pronadjete sajt koji želite kliknite na dugme ''Isprobaj'' ispod izabranog sajta. Pristupićete samom sajtu gde možete pogledati kako izgledaju ostale stranice izabranog sajta. Ako je sajt pripremljen da podržava i mobilne telefone u gornjem levom uglu klikom na mobilni ili tablet možete videti i kako taj sajt izgleda na manjim ekranima.
3. Kada izaberete sajt koji Vam se najviše svidja kliknite na dugme u gornjem desnom uglu "Napravi Sajt". Otvoriće Vam se Pop-Up sa naslovom ''Napravite Vaš sajt'' u kojem će Vam, ukoliko imate registrovan domen(naziv sajta) isti biti ponudjen da povežete sa Vašim novim sajtom. U slučaju da nemate registrovan domen, ili da ne želite da povežete domen sa sajtom, u polje ''Izaberite Vaš domen'' unesite ime Vašeg sajta. Ako je ime koje ste želeli već registrovano i zauzeto probajte sa kombinacijom imena i brojeva ili jednostavno promenite ime dok ne nadjete slobodno.
4. Kada izaberete ime, kliknite na dugme ''Nastavi'', pojaviće se prozor sa obaveštenjem da je Vaš sajt uspešno registrovan sa ispisanim url-om odnosno nazivom internet stranice Vašeg sajta.
5. Klikom na dugme "Kontrolna Soba" dolazite na stranicu koja Vam omogućava da Uredite svoj sajt, da organizujete Vaš multimedijalni sadržaj i da koristite razne Web Alate.
6. Klikom na dugme "Uredi sajt" sa istog prozora ili klikom na dugme "Sajt Editor" iz Kontrolne sobe možete odmah početi da sredjujete i organizujete Vaš sajt.


Više o tome kako da uredite tekst, slike i ostale delove stranice Vašeg sajta možete pročitati na stranici Kako da napravim stranicu?